Què són “Els contes de Vilanova i la Geltrú”


Es tracta d’un llibre de contes que tenen com a fil conductor la ciutat de Vilanova i la Geltrú a través de cinc llocs emblemàtics – l’antiga vila de la Geltrú amb el seu llegendari drac, el far de la platja i la barca d’en Víctor Rojas, el poblat ibèric de Darró i la lluna, la Biblioteca-Museu Víctor Balaguer i la seva mòmia Nesi, així com el campanar de l’església de sant Antoni Abat i l’àngel negre. A través d’aquesta obra es vol aproximar els més joves a la història, les tradicions i el folklore de la seva ciutat, i alhora ser un guiatge interessant per als més grans que poden redescobrir elements característics del seu paisatge quotidià. Fins i tot pel visitant i el nou vingut que no coneix la ciutat, pot ser un bon pretext per a fer-ho.

En els contes es fa volar la imaginació, incorporant llegendes, misteris i aventures, però també hi ha al darrera una completa documentació que vol donar una major verosimilitud als relats i aproximar-nos a la nostra història.

El llibre ha estat publicat per l’editorial “El Cep i la Nansa”:

http://www.elcepilanansa.com/llibres/R04.htm

El finançament de la publicació d’aquest llibre es va aconseguir a través del micromecenantge (crowfunding) mitjançant la pàgina web Verkami:

http://www.verkami.com/projects/1330

L’autor dels contes és Vicenç Aguado i Cudolà, professor de Dret administratiu a la Universitat de Barcelona, acreditat catedràtic, amb un ampli ventall de publicacions en la seva especialitat. És un apassionat de Vilanova i la Geltrú i la comarca del Garraf. Ha estat el guanyador de la primera edició del Premi Negroliva pel relat curt “El misteri dels escuts de la plaça de la vila” que convoca la Biblioteca Joan Oliva de Vilanova i la Geltrú que publicarà l’editorial Alrevés en el llibre Crims.cat 2.0, que està en procés d’edició. “Els contes de Vilanova i la Geltrú” venen acompanyats d’il•lustracions de l’Agustí Vidiella i Bessa.

L’acte de lliurament del Premi Negroliva el podeu veure en la següent adreça web:

http://www.youtube.com/watch?v=oCW1GhX2tuc

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *